LOADING

Tryk for at søge

Mad & Livstil

Havtaske på Dolphin Herning

Del

Vi har mange skønne venner i Dolphin familien. En af dem er Verner, der er fiskeskipper i Hvide Sande. Han er altid frisk hvis der skal laves noget fisk i både Alanya og Herning. I sommer overtalte vi ham til at lave sin berømte Havtaske gullasch til en Lune Carlsen koncert i Herning. Det blev en kæmpe succes og nogen spurgte ligefrem om, at hvis de droppede desserten om de så kunne få en portion mere.

Verner kommer selv om morgenen, og så går han i gang godt assisteret af Julie. Og på bedste Brdr. Price maner bliver der brugt rigelige mængder af både Lurpak og fløde. Her var indkøbslisten til de godt 100 kuverter:

2 kg alm løg,
40 stk gulerødder,
24 dåser hakkede tomater, halvdelen med basilikum og oregano
12 x 70 g tomatpure,
6 liter fløde,
2 pakker Lurpak,
1 liter Rapsolie,
1 pk grøntsagsboullion,
1 hel hvidløg,
10 stk squash,
paprika og karry og salt og peber
chili fra Verners have i Alanya
10 kg havtaske fileter

Senere på året holdt vi Tarteletfest med Søren Sebber og Anette Heick og igen blev Verner tilkaldt – denne gang for at lave fyld til forrets tarteletten. Det blev igen en kæmpe succes. Og det er skønt hvis der er lidt i overskud fra Verners tryllerier, så kan man nemlig de efterfølgende dage tilsætte lidt fløde, så får man den skønneste havtaske suppe.

Udover at være skipper på Ri 468 Juli-Ane, driver Verner & co også onlineportalen www.friskfangetfisk.dk hvor man kan bestille og få leveret lige til døren.

Om Havtasken:

Havtasken bliver op til cirka 170 cm, men er normalt mindre end en meter lang. Hovedet udgør ca. halvdelen af dens kropslængde. Oversiden er sortagtigt marmoreret, mens bugen er hvidlig. Gabet er meget stort med to rækker sylespidse tænder i forskellig størrelse. Tænderne kan lægges ned og er omgivet af hudskeder. På hovedet findes tre meget lange pigstråler. Den forreste har et bevægeligt led ved grunden, så den kan bevæges i alle retninger, og for enden af denne pigstråle findes en hudfold. Ved overgangen mellem overside og bug sidder hele vejen rundt om fisken en bræmme af hudlapper, hvilket således udvisker havtaskens omrids. Huden er uden skæl. Brystfinnerne er armlignende og bruges til at kravle hen over bunden med.

Havtasken anses af nogle som verdens grimmeste fisk. Havtasken er en udsøgt spisefisk med fast, hvidt og smagfuldt kød.

Tags:

Du interesserer dig måske også for