Lakserilette a la Dolphin
Del
På Dolphin er både ideerne og meningerne mange, men en sikker vinder ved hele teamet er denne lakserilette. Blandt vores skønne gæster er dette gået hen og blevet den mest efterspurgte opskrift. Derfor skal I glæde jer til at prøve denne opskrift – den er helt bestemt et forsøg værd.
Lakserilette a la Dolphin
Til 10 pers.
500 g. varmrøget laks u. skind
0,5 l. tykmælk
1 bt. hakket purløg
1 bt. hakket dild
1 bakke karse
1 pose blandet salat
1 pakke rugbrød
Citronsaft
Hak først både purløg og dild, gerne meget fint. Rør så laksen til ønskede konsistens.
Derefter røres tykmælk sammen med de hakkede krydderurter.
Næste step er at blande laksen i blandingen med tykmælk og urter – for så selvfølgelig at smage til med salt og hvidt peber.
Serveres på en bund af blandet salat, hertil hjemmelavet sprøde rugbrødsstænger og pyntes af med farverige rødbedespirer og karse.
Vores sprøde rugbrødsstænger er en nem snack, som er helt genialt, hvis du har lidt rugbrød liggende, som snart bliver kedeligt, så kan du på den måde give dit rugbrød helt nyt liv – og få det brugt på en yderst lækker måde.
Sprøde rugbrødsstænger
Rugbrød
Lidt olie
Flagesalt og tørret timian, her kan også vælges dit eget ynglings krydderi.
Start med at tænd ovnen på 180 grader, skær rugbrødet i den ønskede form, læg dem på en bagerist med bagepapir. Pensel så rugbrødet med olie og de krydderier du har valgt.
Så skal de bare have omkring 20 min. i ovnen – til de er sprøde og lækre.
Rigtig god fornøjelse.
Tip: den kunne være helt fantastisk også på et julebord eller til en påskefrokost
Vi bruger lakserilette, blandt andet som forret til vore weekendophold.