LOADING

Tryk for at søge

Danmark

Solskinsøen Bornholm med Ans Rejser

Del

Oplev hele Danmarks ferieø, Bornholm med Dueodde strand, Krøllebølle, bornholmske sild, Christiansø og Frederiksø. En af de mest populære ture for Ans Rejser er helt sikkert Bornholm. Vi har valgt et lille godt hotel, har fine guider, og i al beskedenhed har vi et super program hvor man oplever alle de skønne steder.

Ferie på Bornholm har en særlig stemning. Vi arrangerer hele din ferie på Bornholm. Du får set det, du skal se, og har samtidig en dejlig afslappende ferie i Bornholms skønne atmosfære. Bornholm er en ø spækket med oplevelser og seværdigheder, og fordelt på alle dage, får vi mulighed for at komme stort set overalt på øen.

Dag 1 – Ankomst (A)

Turen til den smukke klippeø starter i Jylland tidlig morgen, hvor vi kører mod København. Derfra via Øresundsforbindelsen til Ystad, hvor vi stikker til søs med hurtigfærgen til Rønne. Inden vi sidst på eftermiddagen ankommer til Hotel Balka Strand gør vi et kort stop i Snogebæk – et fiskerleje med 699 indbyggere og fysisk sammenvokset med Balka gennem et stort sommerhusområde.

Hammershus

Dag 2 – Nordøen (M, A)

Turen begynder i dag i Svaneke, i 2013 kåret til Danmarks smukkeste købstad. Svaneke er en af Bornholms bedste bevarede gamle byer med en historisk bykerne. Byen fik tildelt den europæiske guldmedalje i 1975 for bybevaring og borgerne gør meget ud af at beholde denne position ved at sikre restaurering. Svaneke er især kendt for sit store silderøgeri Røgeriet. Siden 1750 er der blevet brygget øl i den lille by og i 2000 åbnede Svaneke Bryghus, som et af Danmarks første mikrobryggerier. Turismen spiller en stor rolle for byens erhverv og i Søllings Gård på Torvet ligger en gammeldags købmandsforretning, en bolsjefabrik og iscafé. På Glastorvet finder man et glaspusteri og en kendt lakridsbutik, drevet af Johan Bülow. Dernæst til Gudhjem, en charmerende by med silderøgerier og et dejligt havnemiljø. I Gudhjem trives kunstnere og kunsthåndværkere sammen med de lokale fiskere. Specialiteten på menukortet er ”Sol over Gudhjem”.

Turen fortsætter til Helligdomsklipperne. Dette spændende stykke natur er fremkommet under istiden, hvor det meste af kysten lå gemt under havoverfladen. Da isen forsvandt, hævede øen sig og klipperne ligger nu ca. 20 meter over havet. Vi passerer Bornholms Kunstmuseum, seks kilometer nord for Gudhjem. Museet har en stor samling af bornholmsk kunst fra begyndelsen af 1800-tallet til i dag samt en stor samling kunsthåndværk som keramik og glas. Samlingen er koncentreret om kunst med relation til Bornholm og med særligt fokus på værker af Bornholmermalerne som Oluf Høst, Olaf Rude, Karl Isakson og Niels Lergaard.

Næste stop er Bornholms næststørste fiskerihavn Tejn, kun overgået an Nexø. Allinge-Sandvig, hvor det årlige folkemøde foregår i juni, bliver passeret. Herfra til Opalsøen. Hammerhus Borgruin, som er den største af sin art i Nordeuropa, bliver du selvfølgelig ikke snydt for. Vi kører videre igennem Slotslyngen, et kuperet klippe- og skovområde langs øens nordvestlige kyststrækning. Vi kommer forbi fiskerlejet Vang inden vi kommer til de gamle stenbrud ved Ringebakkerne. Sidste stop inden vi er tilbage på Hotel Balka Strand sidst på eftermiddagen er i Hasle, hvis gamle bydel ligger på en stor terrasse ud mod Østersøen og havnen og strækker sig næsten i byens fulde længde.

Dag 3 – Almindingen, Rønne, samt Ny- og Østerlars Rundkirke (M, A)

I dag skal vi udforske midt- og sydøen. Vi begynder i den smukke natur ved Almindingen, Danmarks femtestørste skov. Et paradis for naturelskere og vandrere. Her kan alle være med. Vi ser også Rytterknægten, Ekkodalen og Kongemindet, der blev opført i 1856 til ære for Frederik d. 7. og Grevinde Danner, der besøgte Bornholm få år forinden. Efter dette interessante besøg kører vi til den kendte Østerlars Rundkirke, den største af Bornholms fire rundkirker. Den stammer fra 1150 og rummer en spændende historie. Indenfor ses middelalderlige kalkmalerier med motiver fra ”Jesu fødsel og liv” og fra ”Dommedag”. Dagen fortsætter med et besøg ved ”Kræmmerhuset” som er kendt for alle former for kunsthåndværk og for den meget velholdte have. I butikken er der også bornholmsk produceret patchwork, tekstiler, pileflet, sennep, krydderolier og honning.

Den gamle højskole, et bygningsværk fra 1886 er omkranset af en unik gammel have, hvor man altid er velkommen. Haven består af mange rum, stor dam, stensætninger, gammel bro, pergolaer, roser og stauder. Næste stop er i Rønne, som er øens ”hovedstad” med næsten 14.000 indbyggere. Her bliver der tid på egen hånd og tid til frokost. Vi tager den flotte tur langs sydvestkysten inden vi kommer til rundkirken i Nylars. Det fritstående klokketårn er en af de mest ejendommelige på øen. Klokkerummet er af bindingsværk og står på en kampestens-udbygning, som stammer fra 1500-tallet. Næste stop er Aakirkeby, øens tredje største by. Navnet kommer fra Aa-kirke, som er navnet på Bornholms ældste kirke fra omkring 1100. Turen slutter på stranden, Dueodde, ved sydspidsen. Den er en af Europas bedste og mest finkornede strande.

 

Dag 4 – Udflugt til Christiansø eller tid på egen hånd (M, A)

Turen til Danmarks østligste øgruppe starter med en smuk sejltur fra Gudhjem til Christiansø. Vi ser søfæstningen, som Chr. d. 5. omdannede klippeøen til i 1684. Og vi ser Christiansfyr, Danmarks første blinkfyr, som er indbygget i fæstningens store tårn. I begyndelsen af 1900 tallet opholdt mange malere sig på de to store øer, Christiansø og Frederiksø, deriblandt malerne Karl Isakson og Edvard Weie.

I dag er der en ny, interessant og anderledes beskæftigelse på øen; fra 1976 er der sket en registrering og ringmærkning af fugle. 291 forskellige arter, de fleste er rastende trækfugle, mens 43 arter yngler på øerne. Vi går på opdagelse på denne naturligt smukke ø (turen er ikke mulig i tilfælde af dårligt vejr).
Bemærk turen til Christiansø er tilkøb, og bestilles og betales hjemmefra, pris kr. 295 (v. min. 20 deltagere).
Denne dag er det også muligt at tage på andre udflugter efter eget valg og på egen hånd, hvis dette ønskes.

bornholm

Dag 5 – Hjemrejse (M)

Efter morgenmaden pakker vi bussen og kører mod Jylland, samme rute som på udturen.

bus-bornholm

Her kan du se datoer og andet fakta om vore ture til Bornholm:

https://www.ansrejser.dk/rundrejse-danmark-bornholm

 

Tags:
Tidligere artikel
Næste artikel

Du interesserer dig måske også for

Næste