LOADING

Tryk for at søge

Alanya Tyrkiet

Vores andet hjem

Del

Det hele startede i 2006 ved en fejl. Vi skulle på ferie i Frankrig, men den lejlighed vi normalt lejede var lige pludselig ikke til rådighed. Gode råd var dyre, men vores gode ven Frode Munksgaard sagde, i kan da låne vores lejlighed i Snowdrop i Alanya. Det blev starten på en livslang kærlighed, og et sted som vi alle i dag føler som vores andet hjem.

De første mange år holdt vi bare vore ferier, og nød at køre ned og spise på Marina om aftenen og trisse rundt i basaren. Det var Familie- og kvalitetstid på højt niveau.

Senere kom ideen med at lave magasinet og onlineplatformen Alt om Alanya. I alt udgav jeg 12 magasiner som toppede i 2014 med bogen Alt om Alanya, som kan lånes på de fleste danske biblioteker. Vi solgte projektet i 2016, til nogen der ikke har passet særlig godt på konceptet. Det kan godt ærgre lidt, men omvendt var tiden ikke til at fortsætte det ellers fantastiske koncept.

Familien Koseoglu

I efteråret 2016 skulle jeg overrække en pris til vicepræsidenten for Alanyaspor Mr. Kamil Koseoglu. Det endte med, at han spurgte om vi ikke skulle lave et skandinavisk hotel sammen. Få uger efter var vi i gang. Mr. Kamil er tyrker på godt og ondt. Ingen kan man diskutere mere med om forretning og koncept, og kun få kan man hygge sig bedre med i privat selskab. Og hans to skønne børn Eda og Izzet og hans mor er idag også en del af vores familie.

Mr. Kamil har igennem snart 30 år opbygget og drevet et fantastisk imperium med Kaila/Katya, Krizantem og Kaila City. Når der er fyldt op overnatter og bespises der 1600-1700 dagligt. Sammen fik vi skabt et fantastisk skandinavisk koncept Dolphin Familie. Et koncept som 2 år i træk er blevet kåret som Apollo Guld hotel målt på en fantastisk høj kundetilfredshed og som i den sidste sæson inden coronaen havde hele 60 % gentagelsesgæster. Vel at mærke: verdens bedste gæster.

Mange skønne mennesker

Noget af det vi faldt for ved Alanya var de mange skønne mennesker vi mødte og den fantastiske gæstfrihed vi mødte overalt. Fra vores første vicevært Yusef på Snowdrop til betjeningen nede i byen i butikker og på restauranter.

En af de første vi fik et stærkt venskab med var Cetin Katantalp, Dengang drev han Crazy Horse med Feridun Katak, og de var også med i Palm Beach med koncerterne på stranden, Cetin driver fortsat Crazy Horse og har lavet det herlige koncept Juice & Friends, hvor vi elsker at spise morgenmad/brunch. Det ligger nede ved svævebanen.

En anden er vores chefkok helt fra dag et på Dolphin, Refik Demiral. Han kan ikke et ord på engelsk, men på trods af det har vi sammen fået lavet masser af menukort, lavet kæmpe buffeter med op til 500 gæster, og meget andet godt. Og her under coronaen har vi med google translate kunne holde hinanden opdateret. En sjov historie fra vi åbnede var, at Tinna gerne ville servere blødkogte æg til morgenbuffeten. En helt uge stod hun op kl. 06.00 og tog på hotellet. Det lykkedes aldrig, det er simpelthen ikke en del af kulturen. Men så opfandt vi i stedet, at vi hver morgen har en kok der laver scrambled æg, omelet og pandekager ude i det fri. Og det er nu heller ikke helt skidt.

Vores vicevært og uundværlige hjælp gennem de sidste mange år hedder Ahmet Kurmak, og er helt fantastisk. Han passer på lejlighed og bil, som var det hans eget. Når bilen skal til syn, klarer han det og med olieskift og små reparationer løber det sjældent op i mere end 3-400 kr. Det er derfor den gamle Dacia får lov til at overleve. Det er ikke en Rolls Royce, men den starter hver gang.

Lune Carlsen er også blevet en Dolphin institution. 12 eller 13 gange har han optrådt med sine fantastiske fortolkninger af Kim Larsens klassikere. Han samler altid ind til personalet, og bliver modtaget af så meget kærlighed hver gang han kommer. Han har en heltestatus blandt alle vore medarbejdere, selvom de ikke forstår hvad han synger eller siger, men det viser jo nemlig at hvis man er et menneske med hjerte på rette sted, er grænser og sprog ikke et problem. Han er om nogen den der også har været med til at synliggøre hvad Dolphin brandet indeholder.

Vores andet hjem

Det er snart 15 års bekendtskab med Alanya og områdets mange fortræffeligheder. Det er en anderledes og fascinerende kultur der er blevet en vigtig del af os og vore børns referenceramme. Det er også her vi hygger med venner og familie. Specielt nyder jeg de uger hvor farmand er på besøg, og vi sammen kan udforske de mange spændende steder som Tyrkiet byder på.

Sammen med vores partner Lars Facius Madsen har vi faktisk også talt om, at lave et hotel mere dernede, og helt sikkert er det at vi udvider med en spændende grupperejse destination i Kemer lige så snart der åbnes op igen.

Det gør ondt at se, at hele landet lige nu er ramt af hårde restriktioner og det meste er lukket ned. Vi håber alt det bedste, og glæder os til new normal, når vi igen kan komme til Alanya og nyde klimaet, naturen, maden og menneskene.

Tags:
Tidligere artikel

Du interesserer dig måske også for