LOADING

Tryk for at søge

Europa

Prag – Den Gyldne Stad

Del

Den Tjekkiske hovedstad har gennem mange år været Ans Rejsers mest populære tur. Sågar vælger mange at tage på turen flere gange da ”Den Gyldne Stad” har så uendeligt mange oplevelser og indtryk at give af. Det ikoniske Botel (bådhotel) Albatros er i sig selv en oplevelse. Med de mange årligt tilbagevende besøg fra Ans Rejser og verdens bedste gæster er personalet særligt imødekommende når bussen holder til kaj langs båden. Ja, det er lige før den røde løber bliver rullet ud. Prag har en særlig plads i mange af vores gæsters hjerte og ikke mindst vores rejseledere elsker at vise dens mange mysterier og seværdigheder frem.

Dag 1 – Udrejse og ankomst (A) 

Vi kører fra Danmark tidlig morgen med ankomst i Prag sidst på aftenen. På hotellet får vi aftensmad ved ankomst.

Dag 2 – Byrundtur i Prag (M, A)

Vi skal på byrundtur i den gamle bydel. Vi starter ved Folkets Hus og bevæger os til fods gennem de hyggelige gader med de dekorerede og flotte huse, der hver især rummer en spændende historie. Vi går over de betydningsfulde pladser og torve, og vi gør holdt på de historiske steder og får fortalt den historie der knytter sig til stedet. På Rådhuspladsen – Staromestske Namesti – gør vi holdt og ser det verdensberømte astronomiske ur – Tyn-kirken, hvor Tycho Brahe ligger begravet, samt Golz Kinsky paladset hvorfra den kommunistiske republik blev udråbt fra balkonen i 1948.

Efter en kort pause bevæger vi os ind i den jødiske bydel, hvor vi oplever den jødiske ghetto. Hvor vi får indtryk af hvordan – og under hvilke vilkår, at jøderne levede i Prag igennem mange århundreder. Vi får fortalt, hvordan 2. verdenskrig blev oplevet af jøderne i Prag, og vi bevæger os forbi mange af de flotte og velbevarede synagoger – herunder den ældst fungerende synagoge i Prag – den ”gammel-ny synagoge”.

Efter frokost forsætter vi vores byvandring. Vi hører om Klementinum, Karlsbroen og Korsridderkirken inden vi fortsætter mod Nationalgaden – som hedder Narodni. Denne gade har i lighed med mange af de andre gader, torve og pladser været skueplads for historiske begivenheder. Vi hører om Nationalteatret, om café Slavia, og ikke mindst om fløjlsrevolutionen i november 1989, som tog sit udspring i denne gade. Vi ser Marie Sne-kirken inden vi fortsætter mod Wenzels-pladsen – Vaclavske Namesti – som er opkaldt efter den hellige Vaclav, hvis rytterstatue står på pladsen. Vi tager en rundtur til fods på pladsen og hører om alle de historier der knytter sig til stedet. Her slutter vi dagens program sidst på eftermiddagen.

 

prag

Dag 3 –  Kutna Hora og Glasværk i Podebrady (M, A)

Fra morgenstunden kører vi til byen, Podebrady, som har et meget flot og eksklusivt glasværk. Vi skal på en rundvisning og bagefter er der mulighed for at handle i glasværkets outlet. Vi fortsætter videre til Kutna Hora, som ligger ca. 80 km øst fra Prag. Byen havde sin storhedstid fra midten af 1200-tallet, hvor man begyndte at bryde sølv, som gav byen rigdom. En af de flotteste sengotiske bygninger i Europa er er Sankt Barbara katedralen, som er viet til minearbejdernes skytshelgen – Sankt Barbara. Kirken er enestående – og den er sammen med resten af den historiske bykerne med på UNESCO’s verdensarvliste. Lige uden for byen besøger vi klosteret i Sedlec, der er kendt for sin kirke – der er dekoreret med en masse knogler fra mennesker, som oprindeligt var begravet på klosterets kirkegård.

 

prag

Dag 4 – Borgområdet i Prag  (M, A)

Efter morgenmad kører vi med bussen mod borgområdet Hradcany. Vi tager en rute gennem byen, så vi får mulighed for at se og gense nogle af de steder, som vi så dagen før. Men vi kommer også forbi en række nye steder. Vi passerer blandt andet kirken, hvor de modstandsfolk der skød og dræbte den berygtede Reinhard Heydrich, endte deres dage. Heydrich var blevet udnævnt til statsholder i protektoratet Böhmen und Mähren i september 1941, og frem til hans død den 4. juni 1942, var han skyld i mange tjekkers død. Inden vi kører op på borgområdet, passerer vi også det dansende hus, som er en arkitektonisk perle tegnet af den tjekkiske arkitekt Vlado Milunić i samarbejde med den kendte amerikanske arkitekt Frank Gehry.

På Hradcany bliver vi sat af bussen på borgens vestligste punkt – Pohorelec, hvorfra vores tur gennem borgområdet starter. Herfra går vi gennem hele borgområdet og gør holdt ved alle de berømte og kendte steder, såsom Cernin-paladset, Schwarzenberg paladset, Ærkebiskoppens palads inden vi går ind i borggårdene. Efter at have beset disse bygninger og hørt historien bevæger vi os ned til Lillesiden – Mala Strana, hvor vi blandt mange andet ser den kendte John Lennon Wall, den lille bro over djævlebækken samt tøjtorvet, som har lagt plads til kendte filmoptagelser. Vi går op på Karlsbroen og får alle historierne der knytter sig hertil. Gennem de små gader og stræder bevæger vi os ind til Rådhuspladsen, hvor turen slutter. Resten af dagen er til fri disposition.

 

pragDag 5 – Hjemrejse (M)  

Efter tidlig morgenmad sætter vi kursen mod Danmark – naturligvis med et stop for grænsehandel.

Tags:

Du interesserer dig måske også for