LOADING

Tryk for at søge

Danmark Smagen af Danmark

Smagen af Danmark – en anderledes sanserejse

Del

Hvor har det været fantastisk at være afsted på vores premieretur. Og hvor findes der mange skønne ildsjæle og iværksættere, der hver dag står op for at gøre en forskel. Det er dem vi besøger, og det er det Smagen af Danmark handler om.

Præmieredagen var en enestående oplevelse, og solen ledte os på vej

Efter et herligt morgenbord startede vi kl. 9.00 fra Dolphin Hotel Herning. Første stop var hos Vestjysk Delikatesse i Tvis hvor vi fik rundvisning og smagt på honning, sennep, krydderier og olier. Den lille familie virksomhed lever tæt på naturen og det var en fin oplevelse at se hvordan de producerer i overensstemmelse hermed.

Næste stop var Agger hvor vi mærkede Vesterhavets brisen. Vi gik fra parkeringspladsen op til udsigtspladsen og alle kunne være med. Takket være den fint anlagte sti.

smagen af danmark

Derfra gik turen igennem Thy til Stenbjerg Kro hvor vi spiste en yderst lækker nationalpark menu med spændende lokale retter. Og dagens “hemmelige gæst” Bjørn ”Okay” Hansen kiggede forbi og fortalte om hvordan det er at bo på Thy.

Dagens sidste spændende stop var på Brænderiet Limfjord i Sundsøre. Hvor Sylvia og Ole gav os alle en forrygende oplevelse og hvor vi fik smagt deres fine Rom, whisky, likører, snaps med videre.

smagen af danmark

Vore skønne gæster var velforsynede, men dog stadig klar til en lækker 3 retters aftenmenu og Dolphins husorkester. Det var en dag der kort kan indrammes i vort slogan: Det er dansk – det er dejligt!

Derfra gik turen igennem Thy til Stenbjerg Kro hvor vi spiste en yderst lækker nationalpark menu med spændende lokale retter. Og dagens “hemmelige gæst” Bjørn ”Okay” Hansen kiggede forbi og fortalte om hvordan det er at bo på Thy.

Dagens sidste spændende stop var på Brænderiet Limfjord i Sundsøre. Hvor Sylvia og Ole gav os alle en forrygende oplevelse og hvor vi fik smagt deres fine Rom, whisky, likører, snaps med videre.

Vore skønne gæster var velforsynede, men dog stadig klar til en lækker 3 retters aftenmenu og Dolphins husorkester. Det var en dag der kort kan indrammes i vort slogan: Det er dansk – det er dejligt!

Fra jord til bord…

Dag to på “Smagen af Danmark” blev dagen hvor vi oplevede hvor dygtige producenter vi har i Danmark, og hvor meget det kræver når man tilvælger økologi og bæredygtighed. Men også hvor fantastiske resultater der opnås.

Først besøgte vi den økologiske producent Månsson A/S i Brande. Her produceres grøntsager og æg.
220.000 høns lægger 74 millioner æg årligt. Og så er der 300 medarbejdere der dyrker de mest fantastiske grøntsager i en virksomhed der bare stråler af god ledelse, nytænkning og ordentlighed. De kan bare noget i Brande!

smagen af danmark

Dernæst gik turen til Gyvelborg, der har været økologisk producent af kødkvæg siden 1996. I dag er der også tilknyttet økocamping og gårdbutik til det hyggelige sted langt fra alfavej. Her fik vi også smagt deres skønne Mjød, og hilst på deres store besætning af Jersey køer og kalve.

Sluttelig rundede vi lige Carl-Henning Pedersens hovedværk ved Angligården, og Ingvar Cronhammers imponerende Elia.

Dag tre fortsatte de skønne smagninger og oplevelser

Første stop var Ømosebær ved Kjellerup. Fantastisk familievirksomhed og utrolig spændende og underholdende rundvisning. Vi fik serveret en lækker bær-tapas tilsat gode sager. Og helt fantastisk var det, at plukke og smage bl.a. jordbær og ærter derude på de velfriserede marker. Det kommer ikke af sig selv at dyrke økologiske bær, og en stor vandingscomputer hjælper til med at optimere udbyttet. Ømosebær leverer bl.a. hvide ribs og store stikkelsbær til berømte Restaurant Noma og mange andre spændende steder der værdsætter kvalitet og omhyggelighed. Stedet er ofte blevet belønnet med fine priser både fra Go Local og i økologiske sammenhænge.

smagen af danmark

Derefter gik turen til Cold Hand Winery ved Randers. De producerer de skønneste frugtvine og serverede små delikate snacks til, mens Mette gav en blændende introduktion om hvordan man producerer isvin i Danmark baseret på frugter og bær. Hele lokationen emmer af passion og hjerteblod. Det er virkelig en oplevelse at besøge Cold Hand ved Randers.

Så det var nogle trætte og glade gæster vi bragte hjem på hotellet efter nogle forrygende dage hos lokale ildsjæle og iværksættere der alle havde fantastiske ting på hjertet. Spørgelysten var stor på hele turen. Alle blev inspireret og samværet og hyggen var i top. Det blev lige nøjagtig den start på Smagen af Danmark vi havde drømt om, og vi glæder os til fortsættelsen i august og september og i 2022.

Du kan læse mere om Ans Rejsers sanserejse her:
https://www.ansrejser.dk/busrejse-smagen-af-danmark

Hør hvad vore præmiere gæster fortalte efter første tur:

Tidligere artikel